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Question: 
 
 

 
Which cross section of flexible cables, has to be used for the 
short-circuit tests? 

 
Proposal: 
 
 

 
The existing text of clause 9.11.2 has to be read as follow: 

For the tests at both the rated and the service short-circuit 
capacity, and at the rated residual short-circuit making and 
breaking capacity, the RCBO shall be connected with cables 
having a length of 0,75 m per pole and the maximum cross-section 
corresponding to the rated current according to Table 8. 
 
 

 
Remark: 
 
 

 
This clarification has been requested by the TC23E.  
(see minutes of the 28th meeting to be held in Brussels  
on May 27h, 2014) 
 

 
Explanatory notes: 
 

 
The cross section of rigid or flexible cables, used for the short-
circuit tests, shall be the same  
 
To be aligned with :  23E/825/CDV 
 
 
 

 
 

 
 


